Blog Sayfaları

12 Eylül 2014 Cuma

Meyve şöleni

Meyve Şöleni
Pandispanya için Malzemeler:
*5 yumurta (Oda sıcaklığında)
*8 çorba kaşığı şeker
*8 çorba kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
İç Kreması için:
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
+
2 adet muz
Yarım kilo çilek
3 adet kivi
1 paket kremşanti
2 bardak soğuk süt
Süslemek için:
1 paket tart jölesi
Pasta şekeri (isteğe bağlı)
Pandispanyanın yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker yüksek devirde 4 dakika boyunca beyaz oluncaya kadar çırpılır. Kabartma tozu ve un ayrı bir kapta karıştırılır ve elenir. Şekerli yumurta karışımına kaşık kaşık koyulur ve tahta bir çırpıcı ya da kaşık yardımı ile hafifçe karıştırılır. Kelepçeli kalıp margarinlenir ve unlanır. Karışım kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağı hiç açılmaz, 20 dakika sonrasında kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilebilir.
Kremanın yapılışı: Tüm malzemeler tencereye alınır. Topaklanmaması için ocağa koymadan önce iyice çırpılır ve ocağa oturtulur. Önce orta ateş, daha sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir, piştikten sonra soğumaya alınır.
Pastanın yapımı: Pandispanya 3 bölünür. Katları ıslatmak için 1 bardak süt her kata eşit miktarda paylaştırılır. İlk kata pasta kreması sürülür ve küp küp doğranmış meyveler yerleştirilir.
2. kata da aynı işlem uygulanır.
1 paket kremşanti 1 bardak süt ile çırpılır. 3. kat konulur ve pasta kremşanti ile kaplanır. Arzuya göre süslenir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner