Blog Sayfaları

20 Eylül 2014 Cumartesi

Haşhaşlı çörek

Sevgili üyemiz Sonsuzluğa Özlem hanıma bu güzel tarifi için çok teşekkürler
malzemeler 
: 2 su bardağı süt
-2 su bardağı su 
-1 paket yaşmaya 
-1 çorba kaşığı toz şeker 
-1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un
 .yumuşak bir hamur olacak.sıvılarla mayayı iyice eritip unu tozşekeri ve tuzunu ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz.oda sıcaklığına göre dinlenmeye bırakıyoruz.İçi için yeterince ezme haşhaş ,sıvıyağ isteğe göre cevizi iyice karıştırıyoruz.Hamurdan portakaldan daha büyük bezeler oluşturuyoruz kaç beze çıkarsa.herbirini sıvıyağ yardımı ile elimizle serçe parmağımız kalınlığında açıyoruz (bu arada arkadaşlar ben çok zayıf biriyim dolayısıyla parmağımda incecik ona göre ayarlarsınız artık ...)Bütün bezeleri bu şekilde elimizle açıp aralarına haşhaş sürüyoruz en üst kat hariç.daha sonra şeritler halinde keserek,her iki baştan tutup zıt yönlere yuvarlayıp tepsiye diziyoruz yumurta sarısı sürüp biraz dinlendirdikten sonra yaklaşık 200 derecede pişiriyoruz .afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner