Blog Sayfaları

29 Eylül 2014 Pazartesi

Milföyden talaş böreği




Sevgili okuyucu bu çok güzel böreği milföy hamuruyla denemek istedim ve inanın çok güzel oldu sizlere de tavsiye ediyorum çok memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz diyor ve tarifimi yazıyorum
malzemelerimiz
12 kare milföy
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı ufak doğranmış havuç
2 adet patates
yapılışı
etimizin üzerine 1 su bardağı su koyup düdüklü tenceremizde haşlayalım suyunu çektirelimsoğanımızı ve 1 çorba kaşığı yağımızı koyup kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim başka 1 tencere de ufak doğradığımız patates havuç ve bezelyemizi üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalımpul biberimizi serpelim  et harcımızı ve sebze harcımızı birleştirelim milföy karelerimizi elimizle bastırıp biraz daha inceltelim üzerine harcımızdan bolca koyup üçgen şekilde kapatalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim  önceden 180 derecede ıttığımız fırınımızda pişirelim afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner