Blog Sayfaları

21 Kasım 2014 Cuma

Tarçınlı Cevizli kek

: 4 yumurta
1 su bardak toz seker
tarçın 1.5 tatlı kaşık
1 su bardak iri dövülmüş ceviz
1 limon rendesi
2 kabartma tozu
1 tane vanilya
kuru meyve parçaları 1 su bardak sut yarim su bardak sıvı yağ 125 gram tereyağ İDA sıcaklığında olucak ok.önce yumurta ve toz şekeri mikserle kopurene kadar çırp ok sırayla malzemeleri kat içine.en son unu vanilyayi kabartma tozunu eleyerek kat içine ok kek kalıbını tereyağı yada margarinle yağla un serp her yerine ve lavaboya ters çevir fazla unu dokulsun ok.önceden ısıtılmış fırına 160 derecede pisirdim bu kadar.kalıp büyük benim bu güzel trifi için sevgili Cemile Altınsuyu Şahine çok teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner