Blog Sayfaları

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Gün kurusu tatlısı




sevgili okuyucu bugün yine güzel bir tarif vereyim ve kaçayım
malzemelerimiz
1 tabak dolusu gün kurusu kayısı
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı su
kayısımızı ıslatmak için 2 su bardağı su
kayısıların içini doldurmak için yetecek kadar ceviz
üzeri için 1 su bardağı çekilmiş fıstık
yapılışı
gece yatmadan önce kayısılarımızın üzerine 2 su bardağı suyumuzu koyalım sabaha kadar bekletelim sabah süzgecimize döküp süzelim tavamıza kayısılarımızı tereyağımızı ve yarım çay bardağı suyumuzu koyup suyunu çekene kadar ve kayısılar birazda kavrulana kadar arada bir alt üst edelim kavrulan kayısılarımızı 1 tabağa alalım biraz ılındıktan sonra ceviz koyalım cevizi ister ufaltıp ister benim gibi iri şekilde koyun üzerine 1 su bardağı fıstığımızı serpelim tatlımız hazır afiyet olsun not ben şeker kullanmadım kayısının kendi şekerini yeterli buldum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner