Blog Sayfaları

15 Ekim 2015 Perşembe

Çatal Çörek






MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu 
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine tutturulur. Orta boşluğu ayarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. Çatalllar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner