Blog Sayfaları

16 Ekim 2015 Cuma

Karnıyarık poğaça




MALZEMELER
1 paket kuru maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 adet kırmızı biber
4-5 adet yeşil biber
200 gram beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı

Kuru maya yoğurma kabında ılık su ve ılık sütle yumuşatılır. Sıvıyağ, şeker, tuz katılır ve unu yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanması için kenara alınır. İç harcı için biberler küçük doğranır ve ezilmiş peynirle karıştırılır. mayalanmış hamur hafif yoğurularak gazı alınır ve pişerken aşırı kabarması engellenir. Limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle tezgahın üzerinde oval şeklinde bastırılır. Bıçakla kenarlarına gelmeyecek şekilde karşılıklı çizikler atılır. İç harç iki çiziğin ortasına konur. İki kenar harcın üzerine kapatılır. Karnıyarık poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner