Blog Sayfaları

5 Kasım 2015 Perşembe

Ciğer taplaması



 

Bismillah Allahın izni ve yardımıyla inşaALLAH diyelim ve işte tarifim
malzemelerimiz
200 gr ciğer
aldığı kadar bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı reyhan
yarım tatlı kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
haşlamak için 2 litre su
üzerine dökmek için
2 çorba kaşığı tereyağı veya sade yağ
1 çorba kaşığı isot veya pulbiber
yapılışı
kasaptan doğranmış olarak aldığımız ciğeri robotta çekelim tepsimize koyup baharatları tuzu doğranmış kuru soğanı ekleyelim üzerine aldığı kadar çiğköftelik bulgur koyup iyice yoğuralım harcımızdan istediğimiz büyüklükte veya ufak köfteler yapalım 2 litre kaynayan suyumuza köftelerimizi atalım orta ateşte 7 dakika gibi kaynatalım süzgece dökelim suyunu süzüp servis tabağımıza alalım üzerine yağımızı ve isotumuzu tavada kızdırıp dökelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner