Blog Sayfaları

17 Kasım 2015 Salı

Muffin börek




MUFFİN BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka 
4 adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu 

yarım tatlı kaşığı pulbiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ 


YAPILIŞI

Yufkalar tiftik tiftik edilerek küçük küçük kopartılır. Sosu için yumurta, süt, kabartma tozu ve sıvıyağ karıştırılır. iç harcı için patatesler ezilir  içine ince kıyılmış maydanoz eklenir. Yufka parçaları muffin kaplarına yarısına kadar koyulur. Üzerine birer kaşık iç harçtan yerleştirilir. Yufka parçaları patateslerin üzerine tekrar konularak kapatılır. Hazırlanan sostan birkaç kaşık böreklerin üzerine dökülür. Çörekotuyla süslenen muffin börekleri 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner