Blog Sayfaları

29 Kasım 2015 Pazar

Nardan aşı sarması




Malzemeler;




– 500 g dana çiğ köftelik kıyma
– 1 beyaz lahana
– 4 adet nar
– 3,5 çay bardağı köftelik bulgur
– 1 kaşık biber salçası
– 1 kuru soğan
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
– 1 kaşık tereyağı
– 2 kaşık sıvı yag
– Yarım çay bardağı domates sosu
– 2 kaşık domates salçası
Yapılışı;
– 1 bütün lahana yaprak yaprak ayrılıp sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır.
– Kuru soğanlar geniş bir kaba rendelenir. 2 kere çekilen kıyma, biber salçası konur. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Köftelik bulguru eklenip yoğurulmaya devam edilir.
– Tencerede tereyağ eritilir. Üzerine 1 kaşık biber salçası ve domates suyu konur. Limon tuzu atılıp yarım bardak su konur ve ocaktan alınır. Üzerine nar taneleri dökülür. Yumuşatılan lahana yapraklarından küçük parçalar alınıp iç harç konarak yapılan sarmalar narların üzerine dizilir. 1 sıra dolunca tekrar nar serpilir ve üzerine tekrar sarmalar dizilir. En son tekrar nar serpilir ve üzerine sıcak su bırakılır. Ağırlık yapsın diye tabak kapatılıp pişirilmeye bırakılır.
Nardanaşı servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner