Blog Sayfaları

28 Kasım 2015 Cumartesi

Muhallebili kek





MALZEMELER
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ DOLGUSU İÇİN:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
Keki için yumurtalar ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Ardından içine süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu ve unu koyularak çırpılmaya devam edilir. Harç kek kalıbına konarak 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Muhallebisi için tencerenin içine süt, un, 4 yemek kaşığı şeker, tereyağı, sıvı yağ konulur ve iyice çırpılır. Tencere ocağın üzerine koyulur ve kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir. İndirmeye yakın vanilyası eklenip altı kapatılır. Muhallebi el blendırı ile 5 dakika kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılarak ters çevirilir. Kekin en üst kısmı bıçak yardımıyla kesilip kenara alınır. Alt kısmının ortası kaşık ya da bıçakla oyulup çıkartılır. Çukur kalan kısım muhallebiyle doldurulur. . Kesilen üst kapak kekin üzerine yerleştirilir. Kekin üzeri istenilen şekilde süslenir. ben pudra şekeriyle süsledim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner