Blog Sayfaları

13 Aralık 2015 Pazar

Edirne ciğer sarma



Malzemeler:

  • 1 adet ciğer ve gömleği ( kuzu olmalı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 pkt. dolmalık fıstık
  • 1 pkt. kuş üzümü
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı k. karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:



  1. Ciğer yıkanır 


  1. Ciğer gömleği pilav olana kadar sıcak suda bekletilir,
  2. Soğanlar yemeklik doğranır, fıstıkla kavrulur, ciğer de eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur,
  3. Pirinç, kuş üzümü ve baharatlar eklenir, su eklenir suyunu çekene kadar pişirilir,
  4. Pilav pişince ince kıyılmış taze nane ve soğan eklenir karıştırılır,
  5. Gömleklerin suyu süzülür,
  6. Gömlekler çorba kasesinin içini biraz geçecek kadar kesilir, kaseye serilir içi harç ile doldurulur, dışarda kalan kısımlarla kapatılır ve kase tepsiye ters çevrilir,iç harç ve gömlekler bitene kadar bu işleme devam edilir,
  7. Sıcak su eklenir ve 170 derecede pişirilir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner