Blog Sayfaları

16 Aralık 2015 Çarşamba

Muhallebili kemal paşa







Sevgili okuyucu bugün çok güzel bir tarifle sizlerleyim uzatmadan tarifimi yazıyorum
malzemelerimiz
muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 buçuk çorba kaşığı un
piştikten sonra içine 1 paket vanilin kemal paşa için
15 adet kemal paşa
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
yapılışı
kemal paşalarımızı tenceremize koyalım üzerine 2 su bardağı kaynar su koyup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika gibi kaynatalım tepsimize alalım dibinde kalan şerbetimizi de üzerine dökelimdiğer taraftan  muhallebimizi karıştırıp pişirelim kemal paşanın üzerine dökelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun
(not bu tatlının özelliği kümbet durması benım muhallebim fazla geldi bir kısmını koymadım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner