Blog Sayfaları

19 Şubat 2016 Cuma

Çibörek




Hamuru İçin;
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar su
İçi İçin;
2 bağ ıspanak
3,5 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ
Hamuru için, unu bir kaba koyup üzerine sirke, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamurları keserek küçük parçalara ayırıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları servis tabağı büyüklüğünde açın. İçi için, soğanları doğrayın. Bir tavaya yağ koyup doğranan soğanları ekleyip kavurun. Ispanakları doğrayıp üzerine pul biber, karabiber, tuz ve kavrulan soğanları ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Açtığınız hamurların  içine yaptığınız iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarına iyice bastırıp düzgün olması için uçlarını kesin. Kestikten sonra bol yağda kızartarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner