malzemelerimiz
hamur için
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım tatlı kaşığı tuz
iç harcı için
200gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurun malzemelerini bir kabın içine koyalım azar azar ılık su alarak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım üzerine bez örtüp iç malzemelerimizi hazırlayana kadar bekletelim iç malzemeyi 1 kabın içine koyalım soğanı ufak doğrayalım tüm malzemeyi karıştıralım hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım oklavayla açalım kıymalı harcımızdan bezenin 1 tarafına koyup boş tarafı üzerine kapatalım hamurumuz bitene kadar tümünü bu şekil yapalım kızgın yağımıza atıp kızartalım servis tabağına koyalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder