Malzemeler:
- 750 gr tavuk eti
- 4 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet kuru soğan
- 1 su bardağı boz antep fıstığı
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tuz
Yapılışı:
- Küp küp doğranan tavuk göğüslerini bir tencereye koyun.
- Üzerine tuz ve su ekleyip haşlayın.
- Pirinçleri sıcak suya koyup ıslatın.
- Soğanları soyup halka halka doğrayın.
- Pilavın yapılacağı tencereye zeytinyağı koyup ocağa alın.
- Doğradığınız soğanları tencereye dizerek pişirmeye başlayın.
- Üzerine haşladığınız tavukları düzgün bir şekilde sıra sıra yerleştirin.
- Islanan pirinçleri süzdükten sonra heryeri eşit oranda olacak şekilde tencereye ekleyin.
- Haşlanan tavukların suyundan üzerine dökün.
- Son olarak tuzu ve tereyağını ekleyip ağzını kapatarak pişmeye bırakın.
- Biraz piştikten sonra üzerine tarçın ve yenibahar ekleyin.
- Bu sırada başka bir tavaya tereyağı koyup bademleri ve fıstıkları kavurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder