Blog Sayfaları

23 Ocak 2016 Cumartesi

Fındık lahmacun





6 tane yufka (6 kişi için)
Yarım kg. kıyma
2 tane domates veya doğranmış domates konservesi (mevsimine göre)
2 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 demet ince doğranmış maydonoz
Tuz-karabiber-kırmızı pul biber
Sos için Malzemeler:
3 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt


Yapılışı:
Kıymalı harç hazırlanması amaçlı soğanları rendeleyip kıyma ile karıştırın. Maydanozu,baharatları ve salçayı da ekleyip bir süre az su ile iyice karıştırın.
Margarini eritip ılık süt ile karıştırın.Yufkalardan birini açın üst kısmına sosdan belli bir süre dökün (sosu göz kararı dörde ayırın ) üst kısmına bir adet daha yufka koyun yeniden sostan koyun ve 3. yufkayı da yerleştirip çorba tasıyla yuvarlak yuvarlak kesin.(Diğer 3 yufkada aynı biçimde daha daha sonra hazırlanacak.) Üzerine kıymalı harçtan koyup elinizle yufkaların üst kısmına yayın. Lahmacunları fırın tepsisine dizin 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Tek seferde lahmacunlar tepsiye sığmayabilir şayet fırınınız aynı zamanda 2-3 tepsiyi pişiremiyorsa sırayla pişirip çıkarttıklarınızın soğumamaları amaçlı üst kısmına temiz bez serin. Eğer daha az sayıda lahmacun inşa etmek istiyorsanız 3 yufkadan yapıp malzemeyi ona yönelik ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner