malzemeler
- 20 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 9yemek kaşığı irmik
-1 paket vanilin
- 8 yemek kaşığı şeker
kreması için;
- 3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2yemek kaşığı nişasta
-1 çay bardağı şeker
-1 paket vanilin
yapılışı
- ıspanak yapraklarını 1su bardağı su ile rondoda çekiyoruz tel süzgeçten geçiriyoruz
- sütü tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanağı irmiği şekeri ilave edip, koyulaşana dek pişiriyoruz
- son aşamada vanilini katıp orta boy borcamı ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz
- krema malzemelerini hararetli ateşte muhallebi kıvamında pürüzsüz pişiriyoruz
- sıcaklığı çıktığında tatlımızın üzerine döküyoruz
- üstüne toz veya tane fıstık serpiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder