Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

ISPANAKLI İRMİK TATLISI



malzemeler


- 20 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 9yemek kaşığı irmik 
-1 paket vanilin
- 8 yemek kaşığı şeker 

kreması için;

- 3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un 
-2yemek kaşığı nişasta 
-1 çay bardağı şeker 
-1 paket vanilin 

yapılışı

- ıspanak yapraklarını 1su bardağı su ile rondoda çekiyoruz tel süzgeçten geçiriyoruz 
- sütü tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanağı irmiği şekeri ilave edip, koyulaşana dek pişiriyoruz
- son aşamada vanilini katıp orta boy borcamı ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz 
- krema malzemelerini hararetli ateşte muhallebi kıvamında pürüzsüz pişiriyoruz 
- sıcaklığı çıktığında tatlımızın üzerine döküyoruz 
- üstüne toz veya tane fıstık serpiyoruz
- afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner