Blog Sayfaları

12 Kasım 2012 Pazartesi

Revani


malzemeleri
3adet yumurta
3kahve fincanı irmik
3kahve fincanı un
3çorba kaşığı yoğurt
3çorba kaşığı toz şeker
1kahve fincanı sıvıyağ
1limon kabuğu rendesi
1kabartma tozu
1su bardağı iri doğranmış ceviz
şerbeti için
3buçuk su bardağı toz şeker
3su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı
yumurtalarımızı 3 kaşık şekerimizi  derin birkabın içinde iyice çırpalım sırasıyla tüm malzemelerini ekleyelim katı kek kıvamında 1hamurumuz olacak kare borcamımızı yağlayalım hamurumuzu tepsimize koyalım 1kaşıkla her tarafına yayalım 200 derece önceden ısıtılmış fırıımızda pişirelim önceden kaynattığımız ılık şerbetimizi sıcak revanimizin üzerine dökelim ben bu verdiğim ölçüyü 2 katına çıkardım büyük borcam tepside yaptım misafirinizin çokluğuna göre ölçüyü artırabilirsiniz afiyet olsun

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner