Bugün şöyle bir değişik börek yapalım bir çok bölgemizde hemen her evde un su tuz koyup yoğurduğumuz ve yufka gibi açıp sacda pişirdiğimiz bir kuru yufkadan börek tarifi vereceğim yufkayı komşum yapmıştı bizde yufka ekmekleri artık kalabalık aileler tasarruf etmek için yapıyorlar bir çok aile bu yufka ekmeklerini artık yapmıyorlar ve komşumdan gelen kuru yufkayı börek yapmak istedim ve işte çok beğenerek yediğimiz böreğimin yapılışı ve malzemeleri
1 adet kuru yufka
100 gr beyaz peynir
1 avuç doğranmış maydanoz
yufkayı ıslatmak için
1 su bardağı su
yufkaya sürmek için
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yufkayı pişirmek için
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 teflon tava
yapılışı
yufkamızı tezgaha serelim her 2 tarafını 1 bardak suyumuzla sulayalım üzerini sofra bezimizle örtelim yumuşamasını sağlayalım yumuşayan yufkamıza 2 çorba kaşığı yağımızı sürelimortasına ufalttığımız peynirimizi ve maydanozumuzu koyalım katmer katlar gibi veya bohça kapatır gibi kapatalım teflon tavamıza 2 çorba kaşığı yağımızı koyup hazırladığımız yufkamızı koyalım her 2 tarafını kısık ateşte yakmadan pişirelim afiyet olsun
Bu yufkanın böreği gerçekten harika oluyor. Hiç birşeye değişmem. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHatice hanım çok teşekkürler gerçekten çok değişik ve güzel oluyor
YanıtlaSil