Blog Sayfaları

25 Aralık 2012 Salı

patates püreli kıyma


Malzemeleri
5 adet patates
300 gr kıyma
250 gr kaşar peynir
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
yapılışı
patatesleri haşlayalım püre haline getirelim sütü tereyağını koyalım borcam tepsimize kıymayı ufak doğradığımız soğanı pulbiberi karabiberi tuzunu koyalım karıştırıp elimizle tepsiye hafif bastıralım üzerine püreyi koyup onuda elimizle hafif bastıralım 200 derece ısıttığımızz fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim üstüne rendelediğimiz kaşarı koyup tekrar fırına koyalım kaşarlar eriyince fırından çıkaralım servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner