Blog Sayfaları

2 Aralık 2012 Pazar

Urfa usulu boranı


malzemeleri buyemeğimiz 4 aşamadan oluşuyor boranının köftesi 3 subardağı çiğköftelik bulgur 200 gr yağsız parça et robotta çekilmiş tuz 1 çay kaşığıkarabiber 1 yemek kaşığı urfa isotu 500 gr pazı yaprağının sapı 500 gr kuşba......şı et 100 gr kuyruk bir su bardağı nohut 1 su bardağı börülce üzeri için 500 gr yoğurt 4 diş sarmısak yapılışı robotta çektiğimiz etimizi bulguru urfa bibe
rin...i urfa biberi yoksa istediğiniz biberi koyabilirsiniz karabiberi tuzu tepsiye koyup azar azar su yedirip çiğköfte kıvamında yoğururuz yoğurduğumuz köfteden tavla zarı büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz rahat yuvarlamak için arada bir elimizi suyla ıslatıyoruz yuvarladığımız köftelerimizi bol sıvıyağda kızartıyoruz pazı yaprağının saplarını yaprağından ayırıyoruz saplarını bıçakla çok minik doğruyoruz ıspanak yıkar gibi iyice yıkıyoruz tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz haşlanan pancarımızı yani pazı saplarını 1 fincan sıvıyağda kavuruyoruz onuda bir kenara bırakıyoruz etimizi nohutu börülceyi kuyruğu düdüklü tencereye koyuyoruz nohutu börülceyi akşamdan suya ıslıyoruz yemeğimiz piştimi kavurduğumuz pancarı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz tencerenin kapağını kapatmadan yemeğimiz piştikten sonra kişi bşına birer tabak hazırlıyoruz tabaklara birer küçük kase dolusu köfteden koyuyoruz üstüne sulu yemeği koyuyoruz en üstüne sarmısaklı yoğudu döküyoruz afiyet olsun aslında bu yemek çok zahmetli birgün önceden köftesini pancarını hazırlıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner