Blog Sayfaları

28 Aralık 2012 Cuma

Yumurtalı kabak


Bende bir kabak aşkıdır değmeyin gitsin hakikaten çok severim kabak yemeklerini bu tarifimizde mutlaka bir çok yerde yapılıyordur biz diyarbakırda yaparız bunu genelde kahvaltılar da yensede öğün olarak da yenir malzemelerimiz
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
1çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
yapılışı
kabaklarımızı yıkıyalım istediğimiz ufaklıkta doğrayalım soğanlarımızı doğğrayalım tenceremize koyalım yağımızı ilave edip kavuralım üzerine kabaklarımızıkoyalım biraz kavuralım tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim su koymadan pişen kabaklarımızın üzerine yumurtalarımızı kıralım karıştıralım yumurtalarımız piştimi servistuzunu karabiberini koyup servis yapalım afiyet olsun

1 yorum:

  1. Uyar hanım..yumurtalıkabağı ben de çokseverim...bizsoğan sararınca yumurtayı üzerine kırar.pişirir ve kabağını koyarız...(Ispartayöresi)..elinize sağlık...başka yörede de yapılıyor olması çok güzel..

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner