Blog Sayfaları

1 Şubat 2013 Cuma

Nardan aşı




Bugün bizim diyarbakırın çok eski bir yemeğinin tarifini vereceğim lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim
malzemelerimiz
köftesi için
200 gr robotta çekilmiş yağsız parça et
1 buçuk su bardağı çiğköftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
köfteleri kızartmak için sıvıyağ
sulu kısmı için
500 gr kemikli yağlı et
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı taze nar suyu
1 adet kuru soğan
yeteri kadar tuz
1 litre su
üzerine koymak için
1 kase nar tanesi
yapılışı
tenceremize kemikli etimizi koyalım yağı ilave edip kavuralım soğanları ufak doğrayıp ekleyelim soğanı solduralım salçamızı ekleyip biraz kavurup suyumuzu ilave edelim etler yumuşayana kadar pişirelim nar suyunu ilave edelim köfte malzemelerimizin tümünü tepsimize koyalım azar azar su alarak çiğköte gibi yoğuralım yoğurduğumuz köfteden ufak parçalar alıp yuvarlayalım ufak toplar yaptığımız köftelerimizi kızgın yağda kızartalım pişen etlerimizin üzerine koyalım 10 dakika kadar orta ateşte kaynatalım servis tabağımıza koyalım üzerine nar tanelerini serpelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner