Blog Sayfaları

3 Şubat 2013 Pazar

Pırasalı börek



Günler öncesinde yaptığım bu böreğimi bir türlü zaman bulup tarifini yazamadım her gün bugün yazarım deyip aradaa kaynıyor ama vazgeçmeyip bilgisayarın başına geçip tarifimi yazmaya başladım işte tarifimiz
malzemelerimiz
1 küçük boy yuvarlak borcam tepsi
3 adet hazır yufka
iç harcı için
500 gr pırasa (2 adet )
100 gr peynir (yarım kase kadar )
2 çorba kaşığı sıvıyağ
üst harcı için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu (normal su da olabilir )
1 adet yumurta
yapılışı
önce pırasalarımızı çok ince doğrayalım tenceremize koyup 2 çorba kaşığı yağımızı koyalım pırasalar solana kadar kavuralım kavrulan pırasamızı ateşten alalım içine peyniri katalım karıştırıp soğumaya bırakalım yufkalarımızın her birini dörde bölelim tepsimize yufkaların yarısını serelim pırasalı harcımızı üzerine koyalım tekrar kalan yufkaları üzerine serelim bıçakla dilimleyelim üst harcımızı derin bir kabın içinde çırpalım yufkalarımızın üzerine dökelim en az 1 saat bekletelim vaktimiz varsa 3 saat kadar bekletelim 200 derece ısınmış fırınımıza koyup kızarana kadar pişirelim afiyet olsun

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner