Blog Sayfaları

18 Şubat 2013 Pazartesi

Urfa usulu zerde

Bugün geleneksel bir tatlımız olan zerde tarifini vereceğim değerli okuyucu işte tarif
malzemelerimiz
10 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı safran
1 buçuk su bardağı toz şeker
yapılışı pirincimizi yıkıyalım teenceremize koyalım üzerine 10 bardak sıcak suyumuzu koyalım ateşe koyup önceden 1 çay bardağı suya ısladığımız safranıda koyup kıvamını bulana kadar kısık ateşte  kaynatalım kıvamını bulan zerdemize şekerini koyalım 5 dakika daha kaynatıp ateşten alalım kaselerimize koyup servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım...Ben hiç yapmayı denemedim. Hep hazır yedim. Yapılışını çok kolay anlatmışsın.. Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. Oyacım yapmanı tavsiye ederim ben tarifi zorlaştırmayı sevmem çok kolay bir tarif uzatarak yazmaya gerek yok teşekkürler sevgiler canım

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner