Blog Sayfaları

18 Şubat 2013 Pazartesi

Bişe

Bugün urfa tabiriyle bişe bir çok yerde pişi dedikleri hemen herkesin sevdiği bu güzel hamur işi tarifini yazalım
malzemelerimiz
3 su bardağı un
1 çay kaşığı dolu tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
20 gr yaşmaya
aldığı kadar ılık su
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
bir çorba kasesinde mayamızı tuzu ve şekeri ılık suyu koyup eritelim unumuzun ortasına koyalım üzerine azar azar su koyup hafif ele yapışan bir hamur  yoğuralım 2 saat kadar bekletelim hamurdan bezeler alarak istediğimiz büyüklükte merdane veya oklavayla açalım kızgın yağımızda kızartalım afiyet olsun

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner