Blog Sayfaları

24 Nisan 2013 Çarşamba

Antep usulu çağala aşı


Bugünkü yemeğimi yine antepten seçtim ve sevgili okuyucu inanın tadına doyulmaz bir yemek işte tarifim
malzemelerimiz
400 gr kuşbaşı et
250 gr taze sarımsak
250 gr çağala
1 su bardağı nohut
1çorba kasesi süzme yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 su bardağı su
yeteri kadar tuz
yapılışı
kuşbaşı etimizi ve yağımızı tenceremize koyalım etlerimizi kaavuralım akşamdan suya koyduğumuz nohutumuzu ilave edelim suyunu da koyup etler yumuşayana kadar pişirelim pişen yemeğimizin üzerine çağalamızıda koyup çağala yumuşayana kadar pişirelim tuzumuzu ekleyelim yoğurdumuzu yumurta sarısı koyup çırpalım kaynayan yemeğimizin üzerine dökelim kaynamaya çıkana kadar karıştıralım 5 dakika kadar kaynatıp ateşten alalım yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner