Blog Sayfaları

22 Nisan 2013 Pazartesi

Beykoz kebabı



Dün görümcemler bende misafirdi ve onlara bu güzel beykoz kebabını yaptım işte tarifimiz
malzemelerimiz
3 adet iri ve uzun patlıcan
köte harcı için
300 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre istediğimiz baharatlar
üzerine dökmek için
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kasesi su
1 tatlı kaşığı tuz
patlıcan ve köfteleri kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım her patlıcanı dörde bölelim hafif tuzlayalım tuzda 10 dakika bekletip elimizle hafif bastırıp acı suyunu alalım kızgın yağımızda kızartalım köfte harcımızı hazırlayalım ister uzun ister yuvarlak köfteler yapalım kızgın yağımızda kızartalım patlıcanın arasına koyup rulo saralım tepsimize dizelim üzerine domates ve biber dilimlerini koyalım salçalı suyumuzu üzerine dökelim 200 dereceye getirdiğimiz fırınımızda pişirelim afiyet olsun not bu tarifimle 12 adet köfteli patlıcan oldu

2 yorum:

  1. Patlıcan ve köfte çok yakışıyor birbirine ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. nevininyemekleri çok teşekkürler güzel bir yemek olmuştu

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner