Blog Sayfaları

14 Nisan 2013 Pazar

Gaziantep kabaklama


Eğer Siz İman Eder Ve Şükrederseniz
Allah Size Neden Azap Etsin
Allah Şükre Karşılık Veren
Ve Her Şeyi Bilendir

Nisa Suresi 147 Ayet

Bugün yine güzel antepten hoş ve güzel bir tarifle devam edelim antep yemeklerine çünkü bölgemizin yemekleri çok güzeldir ve işte tarifimiz
malzemelerimiz
3 adet irice kabak
350 gr kemikli et 
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nane
1 adet limon suyu veya nar ekşisi
yapılışı
yağımızı etimizi düdüklü tenceremize koyalım etimizi kavuralım üzerine salçamızı koyup kavuralım akşamdan suda beklettiğimiz nohutları ve 2 su bardağı su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim pişen etlerimizin üzerine doğradığımız kabaklarımızı limon suyunu limon tozuda olabilir nanemizi koyalım kabaklar pişene kadar kaynatalım servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. Elinize sağlık hiç yemedim ama çok güzel bir tarife benziyor nasipse denemek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sema dan lezzetler çok teşekkür ederim deneyin lütfen çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner