1 paket hazır su böreği yufkası
200 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
üzeri için
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yufkaları kaynatmak için
2 litre kaynar su
yufkaları soğutmak için
2 litre normal su
yapılışı
tereyağımızı eritelim sıvıyağımızla karıştıralım yuvarlak büyük borcam tepsimizin dibini iyice yağlayalım 2 litre suyumuzu kaynatalım içine biraz tuz atalım kaynayan suyumuza her bir yufkamızı ikiye bölüp yarım yufkamızı kaynayan suyumuza atalım 12 saniye kadar kaynatıp kevgir ve kaşık yardımıyla kaynayan yufkamızı soğuk suyumuza atalım çok az bekletip hemen tepsimize dizelim fırçayla yufkamızı yağlayalım yufkaların yarısını bu şekilde yağlayalım ufaladığımız peynirimizi ve doğranmış maydanozumuzu yufkamızın üzerine serelim kalan diğer yufkalarımızı aynı şekilde yağlayarak bitirelim üzerine 1 kasede yumurta sıvıyağ ve yoğurdumuzu karıştırıp sürelim 200 decece ye getirdiğimiz önceden ısınmış fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun
Günaydın kullandığınız özel bir marka varmı ? Elinize sağlık ben birkaç kere aldım suya atınca parçalandı . Nurhan
YanıtlaSil