Blog Sayfaları

23 Ekim 2013 Çarşamba

Hünkar Kayığı


Malzemelerimiz
300 gr kıyma
.6 adet kabak
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
4 adet yeşil biber
5 adet domates
6 adet mantar
üzeri için kaşar peynir
2 çorba kaşığı domates salçası
yapılışı
 -6 adet kabağı ortasından uzunlamasına kesip kaynayan tuzlu suya atıyoruz 5 dk. sonra kepçeyle fırın tepsimize alıyoruz. Diğer taraf da kuru soğanı soteleyip  kıymayı ilave edip kavuruyoruz ve ince kıyılmış yeşil biber doğruyoruz. Tuz ve domatesi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. 5-6 adet İnce kıyılmış mantarıda ekleyip kapağını kapatıyor ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. karabiber ve pul biber ekliyoruz. Kabaklarımızın içlerine doldurup bir kasede sıcak suyla 2 kaşık kadar salçayı ezip üzerlerine gezdiriyoruz. 200 derece fırında 20 dk. pişirip. Üzerlerine kaşar dilimleri yerleştiriyor ve fırının sıcağında tutup. Servis anında dereotu ile süslüyoruz. Kaşarı servis den önce koymak da yarar var. sertleşmiyor ama. Daha taze olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner