Malzemeler
Köftesi için;
-1 su bardağı köftelik bulgur
-1.5 subardağı sıcak su
-1 yumurta
-1 çay bardağı un
-Tuz
Sosu için;
-1 adet soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-yarım fincan zaytin yağı
-2 çay kaşığı kuru nane
-1 kase yoğut
-2-3 diş sarımsak
Yapılışı
-Bulguru sıcak su ve tuzla karıştırıp, ağzını kapatın.
-15 dakika kadar şişmesi için bekleyin
-Bulgurunuza yumurta ve unu ekleyip, yuvarlak köfteler yapın.
-Çukur bir tencereye su doldurup, tuzunu atın ve kaynatın.
-Köftelerinizi kaynayan suya atıp,20 dakika kadar haşlayın. Haşlanan köfteler yüzeye çıkacaktır.
-Köfteleriniz pişince suyunu süzüp, soğumaya bırakın.
-Siz de bu arada sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu hazırlayın.
-Salçalı sosu için soğanı rendeleyin ve nane ile ikisini kavurun.
-Kavrulunca da salçasını ekleyip, kavurun.
-Soğuyan köftelerinizi servis tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu döküp servis yapabilirsiniz.
-Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder