Blog Sayfaları

14 Aralık 2013 Cumartesi

Krokanlı çikulata






Sevgili okuyucu bu çok lezzetli güzel çikulata tarifimi mutlaka ama mutlaka deneyin çok beğeneceğinize eminim ve işte tarifim
malzemelerimiz
çikulata kısmı için
150 gr ganaj çikulata
yarım kahve fincanı su
krokan kısmı için
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı bütün fındık
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 çay bardağı beyaz susam
yapılışı
önce krokan malzemelerimizin hepsini teflon tavamıza koyup ateşe koyalım yakmamaya dikkat edip gür ateşte karamelize olup birbirine yapışınca ateşten alıp tezgahımıza dökelim hafif ılındımı elimizle bastırıp istediğimiz büyüklükte  şekil verelim çikulatamızı 1 kaseye koyalım yarım Türk kahvesi fincanı su koyup benmari usulü kasemizi su koyduğumuz tenceremize oturtalım eriyen çikulatamıza krokanlarımızı batırıp tel bir süzgecin üzerine koyalım soğuduktan sonra çıtır çıtır yiyelim afiyet olsun not ganaj çikulata kullanırsanız çikulatanız hemen donar daha erken servis yaparsınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner