Blog Sayfaları

15 Aralık 2013 Pazar

Kuru bamya aşı





Sevgili üyecanlar bugün kuru bamya yaptım bamyalarımı diyarbakırdan getirmiştim susuz bamya dediğimiz bamya daha güzel ve minik oluyor lafı fazla uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
400 gr yağlı kuşbaşı et (koyun eti)
1 su bardağı akşamdan suya ıslanmış nohut
2 adet orta boy domates
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet suyu sıkılmış ekşi nar veya limontuzu
1 ip bamya
yapılışı
düdüklü tenceremize kuşbaşı etimizi yağımızı koyup kavuralım üzerine ufak doğradığımız veya rendelediğimiz domateslerimizi ilave edelim salçamızı da koyup kavuralım kavrulan etlerimizin üzerine ıslanmış nohutlarımızı ve yeteri kadar su koyup (3 su bardağı su) kapağını kapatıp etlerimiz yumuşayana kadar pişirelim basit bir düdüklü de 30 dakika da et pişiyor ayarlı düdüklü de daha erken pişiyor pişen yemeğimizin üzerine önceden 1 tencereye bamyamızı koyup üzerini geçecek kadar su koyalım kaynamaya başlayınca üzerine yarım limon ve bir tutam tuz koyup ateşten alıp 15 dakika kadar bekletip süzgece koyup süzdüğümüz bamyalarımızı koyalım üzerine ekşimizi şekerimizi ve tuzumuzu karabiberimizi ilave edip tekrar kapağını kapatıp basit düdüklü de pişiriyorsak 10 dakika daha kaynatıp ateşten alalım yemeğimiz hazır afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner