Blog Sayfaları

2 Ocak 2014 Perşembe

Gaziantep Şiveydiz yemeği



Sevgili okuyucu bugün akşam yemeğim Gaziantep ten çok güzel 1 yemek olan şiveydiz yaptım inanın çok lezzetli 1 tarif mutlaka deneyin işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr kuzu veya koyun eti
300 gr taze sarımsak
300 gr yeşil soğanın beyaz kısmı
1 su bardağı akşamdan suya ıslanmış nohut
meyanesi için
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı dolusu un
1 adet yumurta sarısı
üzeri için
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu nane
yapılışı
kuşbaşı etimizi düdüklü tenceremize koyalım üzerine suda ıslanmış nohutumuzu ve 2 su bardağı suyumuzu koyup etler yumuşayana kadar pişirelim sarımsak ve yeşil soğanımızı 2 parmak eninde doğrayıp tenceremize ekleyelim 10 dakika kadar pişirelim unla çırptığımız yoğurdumuzu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim kaynamaya çıkana kadar karıştırmaya devam edelim kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar pişirelim ateşten alalım üzerine tvamıza koyduğumuz yağ ve nanemizi kızdırıp dökelim afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner