Blog Sayfaları

4 Şubat 2014 Salı

Pirinçli Ispanak Kökü

Sevgili okuyucu bu yemekleri kendime eşime de lahmacunlar börekler çörekler hazırlıyorum eşim haftada  kere zorla ot yemekleri falan yer ama ben bol bol yerim sizlerde bol bol tüketin ve işte tarifim
malzemelerimiz
1 demet ıspanak kökü
1 çorba kaşığı domates salçası
1 ufak çay bardağı pirinç
1 adet limon arzuya göre
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 ufak çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
yapılışı
ıspanak kökünü doğrayalım tenceremize yağımızı ve salçamızı koyup kavuralım üzerine üzerine doğranmış ıspanak kökünü koyalım pirincimizi tuzumuzu ve kara biberimizi koyalım üzerine 2 su bardağı su koyup hafif lapa kalacak şekilde pişirelim servis tabağımıza alalım arzuya göre limon sıkalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ispanak kökü ıspanağın en lezzetli yeri. Eskiden padişahlar sadece kökünü yerlermiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IIhan Ucer kardeşim çok teşekkürler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner