Blog Sayfaları

30 Eylül 2015 Çarşamba

Künefe








Bugün kü tatlımız ülkemizin bir çok bölgesinde kadayıf veya künefe olarak bilinen tatlımızın tarifini vereyim sevgili okuyucu işte bu güzel tarifimiz
malzemelerimiz
250 gr künefe teli
250 gr tuzsuz peynir
250 gr sadeyağ veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
künefe tepsisi
şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 damla limon
yapılışı
 tepsimizin içine yağımızın yarısını ve pekmezi koyup karıştırıp tepsimizin altına sürelim üzerine ufalttığımız künefe telimizin yarısını serelim üstüne dilimlediğimiz veya ufalttığımız peynirimizi koyalım elimizle hafif bastıralım kalan künefe telini üzerine kapatalım ocağımızın üzerine koyalım 1 maşa yardımıyla çevire çevire gür ateşte pişirelim kenarından bakalım kızarmışsa aynı ebatta 1 tepsimizi yağlayalım bir tarafını pişirdiğimiz tepsimizin üstüne koyup ters çevirelim tekrar ateşe koyalım bu defa orta hararette pişirelim kızaran künefemizi servis tabağımıza alalım önceden kaynattığımız şerbetimiz sıcağa yakın künefemiz ılık olacak şekilde şerbetini üzerine dökelim 2 dakika kadar bekletip hemen servis yapalım afiyet olsun not sevgili Arzu ya teşekürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner