Blog Sayfaları

23 Kasım 2015 Pazartesi

Antalya Kıvrım tatlısı



MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
  • 4,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı sirke 
  • Bir tutam tuz
İÇ HARCI İÇİN:
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı badem 
  • 1 çay bardağı tuzlu fıstık
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 su bardağı haşhaş 
  • 1 su bardağı şeker
AÇMAK İÇİN:
  • Nişasta

ÜZERİ İÇİN:
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı şeker 
  • 3,5 su bardağı su 
  • Birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Limonu da ilave edilerek şerbet ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Un yoğurma kabına alınır. Üzerine yumurtaları kırılır. Süt, sirke, sıvı yağ ve tuzu da eklendikten sonra kıvam alana kadar kavrulur. Hamur dinlenmesi için yarım saat kadar dinlendirilir. Ceviz, badem ve fıstık rondodan geçirilir içine susam ve şeker katılır. Haşhaş yarım çay bardağı sıvı yağla hafif açılır. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkartılır. Bezeler baklava hamuru kadar ince açılır. Her yufkanın üzerine önce haşhaş sürülür. Onun da üzerine kuruyemişli karışım ve bir yemek kaşığı toz şeker serpilir. Hamur bu şekilde oklavaya sarılır ve büzdürülür. Yağlanan fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilen tatlıya, fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner