Blog Sayfaları

23 Kasım 2015 Pazartesi

Çerkez tavuğu



MALZEMELER

1 bütün tavuk
1 adet bayat ekmek
7-8 diş sarımsak 
1 su bardağı ceviz 
250 gram yoğurt 
1 yemek kaşığı kişniş 
2 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 
Yarım su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI
Tavuk haşlandıktan sonra didilir. Ekmek parçalara bölünür ve içerisine tavuğun suyunda birkaç kaşık ilave edilerek rondodan geçirilir. Ufalanmış ekmek ve didilen tavuklar bir kapta birleştirilir. Sarımsaklar ve ceviz de rondodan geçirilerek karışıma eklenir. Tuzu, kişnişi ve yoğurdu da ilave edilerek karıştırılır. Tereyağı toz kırmızı biberle birlikte kızdırılarak Çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir. Cevizle de süslenen Çerkez tavuğu servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner