1 bütün köy tavuğu.
250 g acı kuru biber.
4 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Toz biber.
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Dibine zeytinyağı gezdirilip kızdırılan tencereye ağza gelecek şekilde iri doğranan soğanlar konur. Kavrulunca sapları alınan kuru biberler eklenir. Salçası bırakılır. Toz biber atılır. Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su verilir. Suyunu çekince kemikleri ile beraber parçalanan tavuk eklenir. Biraz kavrulunca tekrar sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınıp ruz atılır. Karıştırılıp sunuma alınır.
250 g acı kuru biber.
4 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Toz biber.
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Dibine zeytinyağı gezdirilip kızdırılan tencereye ağza gelecek şekilde iri doğranan soğanlar konur. Kavrulunca sapları alınan kuru biberler eklenir. Salçası bırakılır. Toz biber atılır. Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su verilir. Suyunu çekince kemikleri ile beraber parçalanan tavuk eklenir. Biraz kavrulunca tekrar sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınıp ruz atılır. Karıştırılıp sunuma alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder