Blog Sayfaları

28 Aralık 2015 Pazartesi

Aydın yöresi biberli yavru aşı


1 bütün köy tavuğu.
250 g acı kuru biber.
4 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Toz biber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI

Dibine zeytinyağı gezdirilip kızdırılan tencereye ağza gelecek şekilde iri doğranan soğanlar konur. Kavrulunca sapları alınan kuru biberler eklenir. Salçası bırakılır. Toz biber atılır. Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su verilir. Suyunu çekince kemikleri ile beraber parçalanan tavuk eklenir. Biraz kavrulunca tekrar sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınıp ruz atılır. Karıştırılıp sunuma alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner