Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Ev yoğurdu


Malzemeler;
3kilo açık satılan süt
1tatlı kaşığı tatlı yoğurt yani ekşimemiş yoğurt
yapılışı
sütümüzü süzgeçten geçirelim ateşe koyalım iyice kaynatalım ateşten alalım parmağımızı süte daldıralım parmğımız biraz yanıyorsa yoğurdumuzu bir kasede biraz çırpalım sütün kenarından kaymağını hafif kıralım açtığımız boşluğa yoğurdumuzu dökelim kaşığımızla aynı hizada hafif karıştıralım yoğurt kabımızın üzerine bir süzgeç koyalım kışın mayalıyorsak üzerini kalınca örtelim yazın mayalıyorsak süzgeç koyup ince örtelim en az 7 saat yerinden kaldırmayalım daha sonra alıp buzdolabında birgün bekletip yoğurdumuzu kullanalım
afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner