Blog Sayfaları

9 Aralık 2012 Pazar

Zeytinyağlı lahana sarması


iç harcı için
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı isot veya pulbiber
2 çorba kaşığı domates salçası
1çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan
yeteri kadar tuz
1buçuk su bardağı zeytinyağı
üzeri için
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kesme şeker
1 orta boy lahana
yapılışı
lahanamızı yapraklarını ayıralım 1 tencereye suyumuzu koyalım kaynayan suya lahanalarımızı koyalım yumuşaması için haşlayalım haşlanan lahanamızı süzgece alıp biraz soğuk suya tutalım ezilip dağılmaması için sarmamızın iç malzemelerini doğranacakları doğrayalım 1 tepside tüm malzemelerini karıştıralım iç harcımızı lahanalarımızın içine koyup saralım tenceremize dizelim üzerine dolma taşı veya tabak koyalım limon tuzunu şekeri koyalım üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım   sarmamızın dağılmaması için suyunu çekene kadar pişirip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner