Blog Sayfaları

17 Ocak 2013 Perşembe

muhallebili bal kabağı




Dün görümcem köyden balkabağı getirmişti daha evvel bir kaç türlüsünü yaptığım için bugün değişik olsun istedim ve nette yapan arkadaşlardan esinlensem de kendimden katarak çok güzel bir tatlı ortaya çıktı işte tarifimiz
malzemelerimiz
1 buçuk kiloluk bal kabağı
4 su bardağı toz şeker
6 poşet kakaolu kaymaklı bisküvi

1 buçuk litre süt
1 buçuk su bardağı un
1 damla sakızı veya doğal sakız
1 su bardağı toz şeker
üzeri için fıstık
yapılışı
kabağımızı soyalım yıkıyalım dilimleyelim üzerine şekeri serpelim bir gece bekletelim suyunu bolca vereceği için su koymadan ateşe koyup suyunu çekene kadar pişirelim muhallebimizin malzemelerini 1 tencerede karıştırıp ateşe koyalım kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirelim bisküvilerimizi robotta veya elimizle iyice ufalayalım 12 adet kup bardaklarımızın dibine bisküvilerin yarısını dökelim üzerine muhallebimizden üçer kaşık  koyalım muhallebinin üzerine blendırla püre haline getirdiğimiz bal kabağımızdan ikişer çorba kaşığı koyalım tekrar kalan bisküvileri bardaklarımıza dökelim üzerine muhallebimizi koyalım kalan bal kabağımıza 1 su bardağı su koyalım kaşıkla karıştırıp en üstüne koyalım fıstıkla süsleyip soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun



4 yorum:

  1. Uyar hanım bitmediyse onlardan bir kaçtanesini alabilirmiyim. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hatice hanım bitmedi istediğiniz kadar alın çok teşekkür ederim sağolun

    YanıtlaSil
  3. banada ayırın bari biraz :))Harika görünüyorlar ellerinize sağlık:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Zeynonun mutfağı çok teşekkür ederim sağolun

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner