malzemelerimiz
1 buçuk kiloluk bal kabağı
4 su bardağı toz şeker
6 poşet kakaolu kaymaklı bisküvi
1 buçuk litre süt
1 buçuk su bardağı un
1 damla sakızı veya doğal sakız
1 su bardağı toz şekerüzeri için fıstık
yapılışı
kabağımızı soyalım yıkıyalım dilimleyelim üzerine şekeri serpelim bir gece bekletelim suyunu bolca vereceği için su koymadan ateşe koyup suyunu çekene kadar pişirelim muhallebimizin malzemelerini 1 tencerede karıştırıp ateşe koyalım kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirelim bisküvilerimizi robotta veya elimizle iyice ufalayalım 12 adet kup bardaklarımızın dibine bisküvilerin yarısını dökelim üzerine muhallebimizden üçer kaşık koyalım muhallebinin üzerine blendırla püre haline getirdiğimiz bal kabağımızdan ikişer çorba kaşığı koyalım tekrar kalan bisküvileri bardaklarımıza dökelim üzerine muhallebimizi koyalım kalan bal kabağımıza 1 su bardağı su koyalım kaşıkla karıştırıp en üstüne koyalım fıstıkla süsleyip soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun
Uyar hanım bitmediyse onlardan bir kaçtanesini alabilirmiyim. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHatice hanım bitmedi istediğiniz kadar alın çok teşekkür ederim sağolun
YanıtlaSilbanada ayırın bari biraz :))Harika görünüyorlar ellerinize sağlık:))Sevgiler..
YanıtlaSilZeynonun mutfağı çok teşekkür ederim sağolun
YanıtlaSil