Blog Sayfaları

13 Ocak 2013 Pazar

Şekerpare



Ve anlı şanlı şekerpare çok eski bir tatlımız Türkiyenin her tarafında bilinen ve yapılan güzel tatlımız şekerparenin tarifi
malzemelerimiz
hamuru için
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
aldığı kadar un
şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
4 damla limon suyu
yapılışı
hamurun tüm malzemelerini 1 kabın içinde karıştırıp yoğuralım kıvamı kurabiye hamuru gibi olsun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim üzerine hafif bastırıp fındık veya badem koyalım 170 derece ısınmış fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim şerbetimizi kaynatalım şekerparemizi fırından alalım ılıtalım ılınmış şerbetimizi üzerine dökelim ikiside ılık olsun şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun


1 yorum:

  1. ikiside ılık olursa şerbet çekmez çok denedim biri sıcak diğeri ılık olmalı hatta ben ikisinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra döküyorum

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner