Blog Sayfaları

18 Ocak 2013 Cuma

Arabaşı


Bugün hep tadını merak ettiğim bugün yapayım yarın yapayım dediğim çok güzel bir iç anadolu yemeği genelde yozgat ve konyada kış aylarında yapılan çok sevilen bir tarif olan arabaşı tarifini kendimce yapmaya çalıştım ve tadına doyamadım inşaALLAH en kısa zamanda tekrar yaparım işte bu güzel tarifimiz
malzemeleri
hamuru için
1 su bardağı dolusu un
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
sulu tavuklu kısmı için
1 adet but 1 adet tavuk göksü
4 adet kurutulmuş acı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
meyanesi için
1 çorba kaşığı un
1 limon
1 çorba kaşığı tereyağı
yapılışı
tavuk etimizi üzerini geçecek kadar su koyalım kurutulmuş biberleri domates salçasını ilave edip etimiz yumuşayana kadar pişirelim pişen etimizi didikleyelim meyanesini için bir tencereye yağımızı koyalım 1 çorba kaşığı unumuzu ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım tavuğun sıcak suyundan üzerine hızlı bir şekilde döküp hızlı hızlı karıştıralım limonu sıkalım veya çorbayı içerken sıkalım  meyanemizi tavukların üzerine karıştırarak ilave edelim bir taşım kaynatıp ateşten alalım hamurumuz için 2 su bardağı soğuk suyu tencereye koyalım unumuzu ilave edip iyice çırpalım 10 dakika kadar bekletip süzgeçten geçirelim başka bir tencereye 2 su bardağı sıçak suyumuzu koyup ateşe koyalım kaynayan suyumuza çırptığımız hamurumuzu yavaş yavaş akıtarak sürekli karıştırıp kıvamını bulana kadar pişirelim en küçük boy borcam tepsimizi suyla ıslatıp hamurumuzu tepsimize dökelim soğuması için buzdolabına koyalım kışın balkona koyalım soğuduuktan sonra baklava dilimi keselim kaşığımızla hamurdan alıp kasemizdeki çorbamıza daldırıp tavukla beraber yiyelim bu yemeğin özelliği hamuru çiğnemeden yutmak çok güzel bir çorba herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner