Blog Sayfaları

13 Şubat 2013 Çarşamba

Kuruluk kızartması

 
Bugün yazdan kuruttuğum biber domates ve patlıcan kurusundan kızartma yaptım tazesi zaten güzel oluyor kurusu da bambaşka oluyor bu tarif için ölçüye gerek yok istediğimiz kadar yaparız işte
malzemelerimiz
1 çorba kasesi kurutulmuş biber
1 kase kurutulmuş domates
1 kase kurutulmuş patlıcan
kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ
yapılışı
akşamdan patlıcanlarımızı domateslerimizi ve biberlerimizi ayrı ayrı kablara koyalım üzerine kaynar su koyup sabaha kadar bekletelim daha sonra patlıcanları tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişirelim ateşten alıp ılındıktan sonra elimizle suyunu sıkalım 1 çay bardağı sıvıyağımızın üçte birini tavaya koyalım üzerine patlıcanlarımızı koyup kızartalım biberlerimizide yağın üçte birini tavamıza koyup kızartalım domateslserimizi de 5 dakika haşlayalım suyunu sıkalım kalan yağımızı koyup kızartalım servis tabağımıza koyalım biz tuzunu yerken dökeriz dürüm yaptığımız için siz kızartırken tuzunu eklersiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner