Blog Sayfaları

14 Mart 2013 Perşembe

Kuruluk güveci


Bugün kuruluklarla diyarbakır usulu güveç yaptım diyarbakırda genelde yemekler etli yapılır ve bu güvecimizde etli yapılıyor ama sizler isterseniz et koymadan yapabilirsiniz işte tarifimiz
malzemelerimiz
250 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 çorba kasesi kuru patlıcan
1 çorba kasesi kuru domates
1 çorba kasesi kuru biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
yapılışı
kuru domatesimizin üzerine sıcak su koyup 1 saat bekletelim aynı şekilde biberleride bekletelim 1 tencereye kuru patlıcanlarımızı koyalım üzerini geçecek kadar su koyup biraz tuz atıp  yarım haşlayalım 1 süzgece alalım tenceremize  etimizi koyup üzerine 1 su bardağı su koyup  suyunu çekene kadar kısık pişirelim üzerine yağımızı ufak doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım patlıcanlarımızı elimde ezmeyecek şekilde sıkalım içinde suyu kalmasın tenceremize ilave edelim biberlerimizi ve domateslerimizi de ufak doğrayıp üzerine ekleyelim biraz yağda çevirip 1 su bardağı su koyalım tuzunu karabiberini ekleyelim kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim hafif sulu kalacak yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner