malzemelerimiz
250 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 çorba kasesi kuru patlıcan
1 çorba kasesi kuru domates
1 çorba kasesi kuru biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
yapılışı
kuru domatesimizin üzerine sıcak su koyup 1 saat bekletelim aynı şekilde biberleride bekletelim 1 tencereye kuru patlıcanlarımızı koyalım üzerini geçecek kadar su koyup biraz tuz atıp yarım haşlayalım 1 süzgece alalım tenceremize etimizi koyup üzerine 1 su bardağı su koyup suyunu çekene kadar kısık pişirelim üzerine yağımızı ufak doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım patlıcanlarımızı elimde ezmeyecek şekilde sıkalım içinde suyu kalmasın tenceremize ilave edelim biberlerimizi ve domateslerimizi de ufak doğrayıp üzerine ekleyelim biraz yağda çevirip 1 su bardağı su koyalım tuzunu karabiberini ekleyelim kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim hafif sulu kalacak yemeğimiz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder