Blog Sayfaları

15 Nisan 2013 Pazartesi

Ayçiçeği (Ekmeği)

Sevgili Cemile Karacapınar hanıma bu güzel tarifi için çok teşekkürler işte tarifimiz

MALZEMELER:

500 ML SÜT ( ILIK )
YARIM SU BARDAGI SIVI YAG
BIR TANE YAS MAYA ( 40 gr )
BIR AVUC ICI TUZ
IKI TANE KESME SEKER
BIR KILODAN BIRAZ FAZLA UN
IKI YUMURTA BEYAZI ( SARISI ÜZERINE SÜRÜLCEK)

ÜZERINE SUSAM , ÇÖREKOTU VE YA ÇEKİRDEK İÇİ İLE SÜSLEYİN

ARALARINA SÜRMEK ICIN 2 YEMEK KASIGI TERE YAGI VE 4 YEMEK KASIGI SIVI YAG

YAPILISI:

HAMUR MALZEMELERININ HEPSINI KULAK MEMESI KIVAMINDA YOGURUP 12 BEZEYE BÖLÜN.SONRA BU BEZELERI TEK TEK ACIP ARASINA ERITTIGIMIZ TERE YAGIYLA KARISTIRDIGIMIZ SIVI YAGI HEPSINE YETECEK SEKLIDE SÜRÜP dörder sekilde olmak üzere ÜST ÜSTE KOYUNUZ.SONRA DÖRT TANE ÜST ÜSTE KOYULMUS BEZELERI ELINIZLE IYICE TEPSININ BÜYÜKLÜGÜNDE ACINIZ VE TEPSIYE ALIP RESIMDEKI GIBI ORTASINDAN KESINIZ LÜTFEN.SAKIN KENARLARINI KESMEYINIZ.

VE KESITIGMIZ KENARLARI DISARI DOGRU CEVIRINIZ.

DIGER 4 LÜ BEZEYI BU SEFER ICINE UYGUN OLARAK ACINIZ YANI COK BÜYÜK ACMADAN RESIMDEKI GIBI ILK YAPTIGIMIZ SEKILIN ICINE KOYUP YINE AYNI SEKLI VERIP KENARLARINI DISARI CEVIRELIM.SON DÖRTLÜ BEZELERI HIC ACMADAN DIREK ORTASINA ALALIM RERSIMDEKI GIBI.


AYCICEGI GÖRÜNÜMLÜ POGHACAMIZI BU SEKILDE IKI SAAT DINLENDIRIP MAYALANMAYA BIRAKLAIM


SONRA YUMURTALARIMIZIN SARISINI SÜRÜP AYCICEGIMIZIN ORTASINADA SUSAM VE CÖREK OTU SERPIP 180 DERECELI FIRINDA PISIRELIM

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner