Sevgili okuyucu bizim Diyarbakırda çok eskilerden beri mantar yemekleri çok yapılır ve çok güzel olurdu biz genelde etli yapıyoruz lafı uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
1 paket kültür mantarı
10 adet arpacık soğan
1 adet büyük patates
yeteri kadar tuz
300 gr kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
üzeri için
istediğiniz kadar kaşar peynir
yapılışı
tenceremize kuzu etini (tavuk eti de olabilir) yağımızı koyup kavuralım üzerine 1 su bardağı su koyalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim mantar ve arpacık soğan bütün olarak patatesimizi patateslerimizi bir kaç parçaya bölerek koyalım üzerine 1 çay bardağı su koyalım kısık ateşte malzemelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim pişen yemeğimizin üzerine kaşar serpelim fırınımızda kaşarlar eriyinceye kadar bekletip servis tabağımızza koyalım afiyet olsun
cok guzel bır aksam yemeğı olmus elıne sağlık arkadasım
YanıtlaSilselma tamer çok teşekkürler arkadaşım sevgiler
Sil