Blog Sayfaları

30 Aralık 2013 Pazartesi

Etli patatesli mantar




Sevgili okuyucu bizim Diyarbakırda çok eskilerden beri mantar yemekleri çok yapılır ve çok güzel olurdu biz genelde etli yapıyoruz lafı uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
1 paket kültür mantarı
10 adet arpacık soğan
1 adet büyük patates
yeteri kadar tuz
300 gr kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
üzeri için
istediğiniz kadar kaşar peynir
yapılışı
tenceremize kuzu etini (tavuk eti de olabilir) yağımızı koyup kavuralım üzerine 1 su bardağı su koyalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim mantar ve arpacık soğan bütün olarak patatesimizi patateslerimizi bir kaç parçaya bölerek koyalım üzerine 1 çay bardağı su koyalım kısık ateşte malzemelerimiz yumuşayıncaya kadar  pişirelim pişen yemeğimizin üzerine kaşar serpelim fırınımızda kaşarlar eriyinceye kadar bekletip servis tabağımızza koyalım afiyet olsun


2 yorum:

  1. cok guzel bır aksam yemeğı olmus elıne sağlık arkadasım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selma tamer çok teşekkürler arkadaşım sevgiler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner